19:00

Vedums AIS

Referat: Wargöns IK - Vedums AIS

Oavgjort med matchens sista spark!

Precis som i vår förra bortamatch mot Trollhättans BOIS lämnade man planen efter gårdagens match mot Wargön med blandade känslor. Matchen slutade 3-3 sedan vi kvitterat på straff genom Klas Boman med matchens sista spark. Givetvis oerhört härligt att vi visar prov på en sådan moral att vi orkar vända ett 1-3 underläge till oavgjort, men samtidigt är det utan tvekan så att vi själva ger bort möjligheterna till att vinna den här matchen. Alla Wargöns mål tillkommer efter rejäla misstag vår sida och det har man naturligtvis inte råd med om man ska vinna den här typen av matcher!

Hemmalaget tog ledningen redan i matchinledningen på ett slumpartat sätt sedan vi missbedömt ett högerinlägg. Alltid mentalt tungt att släppa in ett tidigt mål när man lagt mycket kraft på att vara fokuserade från start. Vi hämtade oss emellertid fort och skapade omgående en del bra intentioner framåt. Vi vann mycket andrabollar och kunde ställa om fort från anfall till försvar. Wargöns plan påminde till viss del om ett flygfält storleksmässigt och det varma vädret bidrog också till att det tog rejält på krafterna att spela vårt aggressiva spel.

Lyckligtvis fick vi snabbt utdelning på vår press när en hemmaspelare fick bollen på handen pekade domaren på straffpunkten. Fredrik Möller var iskall och lurade målvakten åt fel håll fram till 1-1.

Efter målet fortsatte vi att spela bra framåt samtidigt som vi långsamt började tappa positionerna defensivt. Den stora planen hjälpte inte heller till att komma rätt i försvarsspelet och det höga tempot i matchen kombinerat med värmen gjorde att vi började slå fler felpass och blev lite väl utspridda. Wargöns attacker började också kännas lite farligare, mycket beroende på att vi nästan aldrig kunde spela med press och understöd utan hamnade gång på gång i en mot en situationer i försvaret.

Ändå kändes det lite ologiskt när Wargön tog ledningen efter ca 30min. Debuterande Henrik Andersson i VAIS-målet tvekade något i en utrusning och tvingades istället göra ner en Wargön spelare i moment två. Straffen var solklar och trots ett bra försök lyckades inte ”Bosse” revanschera sig utan Wargön gick till pausvila med en 2-1 ledning.

Inledningen på den andra halvleken var inte bra från vår sida. Därför än mer olyckligt att vi bjöd Wargön på ännu ett mål nästan omgående. Vi tappade bollen på egen planhalva och sedan hängde vi inte alls med i omställningen. Det var soprent på vår vänstersida och Dennis Lindholm hade heller ingen chans att hinna avvärja situationen.

Perioden efter målet är inget man kommer att minnas efter karriären. Spelet böljade fram och tillbaka utan någon vidare struktur från något av lagen, men hemmalaget var klart vassare. Bosse fick göra flera bra räddningar på närskott och under den här delen av matchen kunde Wargön mycket väl ha avgjort matchen med ytterligare ett mål.

Istället började vi så småningom få lite bättre grepp om händelserna. Vi gick ner på en trebackslinje och gjorde en del spelarbyten. Det dröjde dock ganska länge innan chanserna började dyka upp, men när väl Wargön mattats rejält kom de!

Inbytte Erik Haglund var inblandad i det mesta och inte mint i våra båda mål de sista 8 minuterna. Vår forcering började med att Klas Boman sköt en indirekt frispark strax över, men några minuter senare fick han en ny chans. Nyss nämnde Haglund slet sig loss och var ytterst nära att själv slå in reduceringen, men Wargöns mycket duktige målvakt klarade den gången. På returen var han dock chanslös när Boman fick öppet mål från nära håll.

Kort efteråt fick inbytte Gustav Josefsson ett bra läge, men han fick nästan ingen tid att reagera och bollen smet istället över målet. Boman hittade nästan i varje anfall en väldigt fri yta mellan Wargöns mittfält och försvar där han fritt kunde operera. Minuten efter Gustavs möjlighet spelade han fram Haglund igen, men hans avslut tog i burgaveln.

I nästa ordnande anfall fick vi nästan se en repris fast på motsatt sida. Djupledsboll från Boman, men den här gången blev Haglund neddragen innan han hann avsluta och domaren pekade för tredje gången på straffpunkten.

Boman höll koll på nerverna och kunde kvittera till 3-3 på matchens sista spark och vi lyckades trots en match med många egna misstag och konstiga situationer få med oss en poäng.

Sammanfattningen är redan gjord i inledningen av den här texten. Vi har definitivt ett tillräckligt bra kunnande för att vinna matchen, men bjuder hemmalaget på alla sina tre mål. Samtidigt visar man också upp ett bra anfallsspel stundtals som kunde ha gett dem ett fjärde och avgörande mål. För egen del får vi fortsätta att jobba för att de lite för många individuella misstagen ska försvinna, men vi ska också lyfta fram den fantastiska moralen som ger oss en poäng trots alla tuffa mentala faktorer som vi ställs inför!